#

Нацполіція розкрила масштабне розкрадання коштів колишнім керівником "Держгідрографії"

10.06.2020 08:00
Нацполіція розкрила масштабне розкрадання коштів колишнім керівником "Держгідрографії"
Держгідрографія

Як стало відомо «Моїй Київщині», під час попередніх слідчо-оперативних дій було виявлено, що керівництво ДУ  «Держгідрографія»  при замовленні тендерів на послуги з ремонту кораблів, використовували низку підставних учасників і переможця тендерних закупівель, а також низку підставних субпідрядних організацій, привласнили державні кошти в особливо великих розмірах.

Переможцем по трьох тендерним закупівлям на загальну суму понад 24 млн. грн. Було шахрайським чином встановлено «підставну фірму» із штатом співробітників з однієї особи та відсутністю будь-яких виробничих чи ремонтних приміщень та відповідного кваліфікованого штату для виконання замовлених за державні кошти робіт.


По заздалегідь погодженій схемі кошти у повному обсязі переведені в готівку та використані на нецільові потреби, чим державі завдано збитків у особливо великих розмірах.

Матеріали попереднього розслідування стали предметом кримінального провадження за ст. 191 Кримінального кодексу України.



На теперішній час проводяться додаткові слідчі дії для встановлення міри провини кожного з учасників злочинної̈ схеми розкрадання державних коштів посадовими особами ДУ «Держгідрографія» та їхніми спільниками.








Читати "Моя Київщина" у Telegram