#

Нацполіція України та Frontex об'єднують зусилля у боротьбі з транскордонною злочинністю (ФОТО)

23.02.2024 21:52
Нацполіція України та Frontex об'єднують зусилля у боротьбі з транскордонною злочинністю (ФОТО)
Ларс Гердес та Андрій Нєбитов

Європейське агентство з охорони зовнішніх кордонів країн-членів ЄС Frontex продовжує тісно співпрацювати з Україною для боротьби з транскордонною злочинністю, особливо з контрабандою зброї та торгівлею людьми 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Нацполіції та "Frontex" у соцмережі X (колишній Twitter). 

Заступник виконавчого директора Ларс Гердес зустрівся із генералом Андрієм Нєбитовим, заступником Голови Національної поліції України, щодо боротьби з нелегальною зброєю, торгівлею людьми та незаконною міграцією. Зустріч відбулася у штаб-квартирі Frontex у Варшаві, Республіка Польща.

Мета робочого візиту - синхронізація дій правоохоронців України та Європи в боротьбі з транскордонною злочинністю, обмін інформацією, вивчення європейського законодавства та участь кримінальної поліції у процесах євроінтеграції.

Frontex реалізує та координує міжнародні операції, які проводяться на зовнішніх кордонах (морських, наземних та повітряних). Агенція створила об’єднаний ресурс і широку базу даних, яка об’єднує фахівців і технічні ресурси на всій території Європейського Союзу. Також Frontex надає активну підтримку органам безпеки України.

Україна бореться за свою незалежність та разом із цим робить свій внесок у підтримання європейської безпеки. Злочини, які відбуваються сьогодні в країні, можуть набути транснаціонального характеру, і щоб цього не сталось, ми вже зараз вживаємо попереджувальних заходів. Вважаю діалог між Національною поліцією України та Frontex важливим кроком у розбудові дієвої взаємодії щодо боротьби з транскордонною злочинністю. Лише спільними зусиллями ми зможемо забезпечити гарантії безпеки для європейського суспільства

- зазначив Андрій Нєбитов.

Нагадаємо, що уряд виділив 515 млн грн на Національне військово-меморіальне кладовище на Київщині.



Читати "Моя Київщина" у Facebook