#

Нафтогаз закупив у приватних українських видобувників 1,6 млн куб. м газу на Українській енергетичній біржі

16.04.2023 21:39
Нафтогаз закупив у приватних українських видобувників 1,6 млн куб. м газу на Українській енергетичній біржі
Фото з мережі Інтернет

НАК «Нафтогаз України» вийшла на Українську енергетичну біржу (УЕБ) та закупила 1,6 млн куб. м природного газу в приватних українських видобувників

Про це повідомляє інформаційний портал Моя Київщина з покликанням на пресслужбу НАК "Нафтогаз України".

Наша основна мета – забезпечити стале проходження опалювального сезону 2023/2024 рр. та відповідно гарантувати ресурс газу клієнтам Групи Нафтогаз. Крім того, це дасть можливість підтримати вітчизняних видобувників заради розвитку та збільшення українського видобутку. Це була лише перша угода, надалі ми плануємо системно здійснювати закупівлі на УЕБ, — зазначив очільник Групи Нафтогаз Олексій Чернишов.

Відповідно до результатів торгів середньозважена ціна купівлі ресурсу квітня у підземних сховищах газу (ПСГ) становить 10 972 грн за тис. куб. м без ПДВ, середньозважена ціна купівлі ресурсу травня на віртуальній торговій точці (ВТТ) склала 10 767 грн за тис. куб. м без ПДВ.

Нагадуємо, що клієнтами, яким Група Нафтогаз продає газ, є побутові споживачі, виробники тепла, релігійні та бюджетні організації України, а також інші категорії споживачів.

У межах біржових торгів на закупівлю природного газу НАК «Нафтогаз України» готова купувати природний газ із точками поставки як у ПСГ, так і на ВТТ з постачанням впродовж поточного (BOM) та наступного (MAH) місяців.

З докладною інформацією для учасників ринку, які планують взяти участь у біржових торгах на закупівлю природного газу, можна ознайомитись за посиланням.

Читати "Моя Київщина" у Facebook