#

Нардеп Івченко може бути причетний до незаконного будівництва електростанції під Києвом

08.12.2022 15:30
Нардеп Івченко може бути причетний до незаконного будівництва електростанції під Києвом
Вадим Івченко

Журналісти підозрюють, що народний депутат від "Батьківщини" Вадим Івченко причетний до незаконного будівництва електростанції на землях Міноборони під Києвом

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Київ.Сіті".

Як зазначають у розслідуванні, у Фурсівській ОТГ під Києвом функціонує одна з найпотужніших у країні сонячних електростанцій, яка зараз перебуває під загрозою демонтажу через розміщення на спірних землях Міноборони.

ЗМІ зазначає, що сонячна ферма ТОВ "Фурси Енерджи Груп", за даними реєстрів, належить громадянину Саудівської Аравії. Однак стало відомо, що декілька приватних компаній, які входять до фінансової групи нардепа Вадима Івченка, зареєстровані у Білій Церкві, але функціонують на території Фурсівської ТГ. А на території, де розміщені сонячні панелі, зареєстровані звичайні садівничі товариства.

Як пишуть журналісти, таким чином функціонування енергооб’єкта суперечить чинному законодавству, що може свідчити про розкрадання держбюджету в особливо великому розмірі. Адже "зелена" енергія оподатковується за спецтарифом – частину витрат покриває держава.

Медійники вирушили у Фурси, де поспілкувались із місцевим активістом Геннадієм Прищепчуком. Він заявляє, що близько 130 га земель Міноборони фактично "роздерибанили" між приватними особами. За його словами, до земельної афери, ймовірно, причетні нардеп Івченко та бізнесмен Денис Гуненков з його орбіти. При цьому в Міноборони заявили, що власником спірних земель є держава в особі Київської ОДА, а землекористувачем – КЕВ м. Біла Церква. 

Нагадаємо, що Білоцерківщині повернуть земельну ділянку лісогосподарського призначення вартістю майже 230 млн грн. 

Читати "Моя Київщина" у Facebook