#

Нардеп Шахов записав на цивільну дружину свої котеджі й землю на Київщині

23.04.2021 13:15
Нардеп Шахов записав на цивільну дружину свої котеджі й землю на Київщині
Сергій Шахов

Народний депутат Сергій Шахов у декларації за 2020 рік "забув" вказати цивільну дружину та її численне майно: котеджі на Київщині, квартири та паркомісця в центрі столиці, земельні ділянки та низку компаній

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням  на "Українська правда".

Журналісти зазначають, що завдяки соцмережам змогли встановити ім’я цивільної дружини Шахова – це Інна Журба. Вона є на фотографіях, які публікував сам нардеп, зокрема із підписом "Освятили пасочки всією родиною! Зі святом всіх!".

За інформацією "Схем" на Журбу записаний маєток у котеджному містечку на Київщині "Сонячна долина" площею понад 600 квадратних метрів. Саме ця адресу фігурувала у новинах, коли Шахов у березні минулого року захворів на коронавірус.

Водночас, у декларації інформація про дружину відсутня. Як і немає там інформації про її майно та доходи. Проте Інна Журба володіє ще одним великим котеджем у цьому ж містечку – площею 1330 квадратних метрів.

Окрім того, у неї є 27 земельних ділянок на Київщині загальною площею майже 113 гектарів. У травні минулого року жінка також стала власницею 8 квартир і 8 паркомісць у елітній багатоповерхівці на Печерську.

Розслідувачі кажуть, що квадратний метр площі у цьому будинку коштує понад 2000 доларів. Таким чином, Журба може володіти квартирами на суму в 48 мільйонів гривень.

Також жінка співволодіє низкою фірм. Зокрема, у неї – 60% статутного капіталу у компанії з управління нерухомим майном у столиці – "Центр да Вінчі". Вказана фірма має у власності понад половину будівель у центрі Києва, неподалік посольств Франції, Італії та Словаччини. Крім того, компанія має три десятка паркомісць у цьому будинку.

За словами очільника НАЗК Олександра Новікова, у держави фактично немає засобів примусу, щоб особа зізналась, чи вона з кимось проживає.  Сергій Шахов та Інна Журба відповіді на запитання журналістів не надали. 

Нагадаємо, що 18 березня 2020 року народний депутат України Сергій Шахов визнав, що захворів на коронавірус та перебуває на самоізоляції у селі Романків Обухівського району.



Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: