#

Нардеп від "Слуги народу" пояснив, чому воєнний стан продовжать одразу на 3 місяці

19.05.2022 16:35
Нардеп від "Слуги народу" пояснив, чому воєнний стан продовжать одразу на 3 місяці
Фото з мережі Інтернет

Депутат від партії "Слуга народу" Федір Веніславський під час телемарафону єдиних новин пояснив, чому Президент Володимир Зеленський пропонує продовжити воєнний стан в Україні відразу на 3 місяці

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сайт "Слуги народу".

Депутат констатував, що із 24 лютого в Україну вже двічі продовжували воєнний стан. Зараз противник зосередився на будівництві фортифікаційних укріплень на тимчасово підконтрольних йому територіях. Веніславський зазначає:

Перехід у контрнаступ – це значно складніші завдання, ніж оборона. Тож маємо усвідомлювати, що звільнити всю територію України протягом найближчого місяця ми навряд чи зможемо.

ЗА словами депутата, рішення має і юридичну складову. Коли Президент вводить правовий режим воєнного стану, а парламент його затверджує, Україна має інформувати ООН про обмеження конституційних прав та свобод, які запроваджуються в умовах воєнного стану.

Федір Веніславський пояснив:

Ми двічі продовжували цей режим і кожного разу наші дипломати звертаються до ООН та пояснюють, які саме обмеження діятимуть. Щоб щомісяця не повторювати цю процедуру, є рішення про продовження воєнного стану на 3 місяці. Якщо до цього вдасться звільнити Україну, то ми просто скасуємо воєнний стан.

Нагадаємо, що у селі Підгайне на Вишгородщині унаслідок російського вторгнення пошкоджені або зруйновані майже вісі будинки.

Читати "Моя Київщина" у Facebook