#

Нардеп з команди Порошенка вважає справу проти себе політичним переслідуванням

30.06.2023 19:00
Нардеп з команди Порошенка вважає справу проти себе політичним переслідуванням
Сергій Алєксєєв

Нардеп з фракції "Європейська Солідарність" Сергій Алєксєєв, злочинні дії якого сьогодні, 30 червня, задокументувала СБУ спільно з ДБР,  вважає справу проти себе політичним переслідуванням

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням видання "Главком".

У СБУ заявили, що за $50 тис. нардеп обіцяв іноземцю своє сприяння в уникненні екстрадиції. Для цього парламентар "гарантував" використати власні зв’язки у суді, щоб там скасували рішення Державної міграційної служби України про відмову у наданні іноземцю статусу біженця. 

Державне бюро розслідувань подало до суду клопотання щодо обрання запобіжного заходу народному депутату у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у 10 млн грн. 

Адвокат нардепа Сергія Алєксєєва Євген Солодкий наголошує, що процесуальні дії відбувалися із порушеннями, а сама ця ситуація за ознаками підпадає під кваліфікацію ЄСПЛ "Поліцейська провокація":

По-перше, не було ухвали слідчого судді. По-друге, були представники не тієї Ради адвокатів. Не всі особи, які були при обшуці, зазначені в протоколі. Безпідставно обшук проводився у нічний час.  Не думаю, що для цього були реальні підстави І враховуючи те, що в телеграм-каналах з самого ранку посипались "розмови", відеозаписи, фото, хто ці фото передав у засоби масової інформації? Не сторона захисту точно, тому що ми поважаємо Кримінально-процесуальний кодекс. Я вважаю, що це поліцейська провокація і все ж таки замовна справа.

Алєксєєв переконаний, що СБУ затіяла справу проти нього з метою політичного переслідування. Про це нардеп заявив з трибуни Верховної Ради. 

Він зауважив, що органи, які мають зараз займатися російськими агентами, вночі вриваються до опозиційних депутатів.

Нардеп сказав:

Я перед вами на цій трибуні, щоб відповісти на всі запитання максимально відверто. Мова йде про справу, яку компанія "Алєксєєв, Боярчуков і партнери" веде понад два роки. Наркозалежна людину, громадянина Німеччини, який чекає на екстрадицію до Німеччини за торгівлю наркотиками, ДБР і СБУ використали в обмін на прихисток в Україні від кримінального переслідування в Німеччині.
Хочу підкреслити, що кошти були отримані для мого колишнього партнера – адвоката, у якого якраз в цей день помер батько, на жаль, і в рамках договору з юридичною кампанією. Я можу запевнити, що про хабар навіть в обвинуваченні не йдеться. Натомість мені намагаються інкримінувати шахрайство, що не витримує жодної критики, оскільки це була оплата майже дворічної праці адвокатів.

Колишній партнер Алєксєєва у адвокатській компанії Сергій Боярчуков, який щойно поховав батька, пояснив журналістам: клієнт-іноземець дійсно звернувся до них за правовою допомогою через загрозу екстрадиції. При цьому він постійно наполягав, щоб уся комунікація здійснювалась через Сергія Алєксєєва, якому він нібито дуже довіряє:

У цього чоловіка, який нібито став "жертвою шахрайства", є офіційні договори з нашою компанією на надання юридичних послуг. Цю людину я багато разів бачив, він був другом родини Алексєєва, я часто бачив його вдома у Сергія. Коли у нього виникли певні складнощі, він звернувся за юридичною допомогою до нашої компанії, яку він отримує, ці договори чинні. Приблизно в цей час був платіж по контракту. І що мене завжди дивувало, що він завжди хотів обговорювати питання виключно з Алексєєвим.
Тільки зараз ми розуміємо, що це була спланована провокація. І саме тому він спілкувався тільки з ним. Ми розуміємо, що це був професійний провокатор. 

Адвокат зазначив:

Клопотання про обрання запобіжного заходу попередньо буде розглядатися в Личаківському районному суді міста Львів. Тому що нібито там знаходяться управління чи відділ центрального апарату ДБР. Напевно, вони там до цього часу переховуються у Львівському котлі. Я так припускаю, що вони там роблять, я не зовсім розумію.

Сергій Алєксєєв також повідомив, що через обшуки і вилучення паспортів зривається його поїздка до Лондона, де він як член Тимчасової спеціальної комісії мав представляти докази терористичної діяльності групи Вагнера на території України.

Нагадаємо, що ексдепутата Київської облради оголосило у розшук НАБУ.

Читати "Моя Київщина" у Facebook