#

Нардепа від "Слуги народу" Гунька судитимуть за хабарництво

19.02.2024 19:40
Нардепа від "Слуги народу" Гунька судитимуть за хабарництво
Анатолій Гунько

САП та НАБУ скерували до суду обвинувальний акт стосовно нардепа та його спільника, яких минулого року викрили на одержанні 85 тис доларів США неправомірної вигоди за оренду державних земель 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на САП.

Встановлено, що депутат, який одночасно був Головою Тимчасової слідчої комісії ВРУ з питань розслідування фактів корупції на державних підприємствах, в установах та організаціях Національної академії аграрних наук України, підбурював представника приватного підприємства до надання неправомірної вигоди для службових осіб Академії та керівника місцевого органу державної влади за забезпечення надання приватному підприємству земельних ділянок загальною площею 1700 га, що перебували у постійному користуванні державного підприємства академії аграрних наук, та подальшого неперешкоджання у господарській діяльності, маючи на меті заволодіти такими коштами.

Нардеп висловив прохання підприємцю передати "винагороду", яка сягає 221 тис. доларів США – з розрахунку 130 доларів США за 1 га державної землі.

Народного депутата та двох його спільників викрито на гарячому одразу після одержання ними частини обумовлених коштів, а саме 85 тис. доларів США.

На сьогодні обвинувальний акт стосовно нардепа та одного з його спільників скеровані до ВАКС для розгляду по суті. Матеріали стосовно ще однієї особи виділені в окреме провадження у зв’язку з її розшуком.

Нагадаємо, що з'явилося відео затримання нардепа Анатолія Гунька.


Читати "Моя Київщина" у Facebook