#

Нардепу від "Слуги народу" Гуньку повідомили про підозру

09.08.2023 16:20
Нардепу від "Слуги народу" Гуньку повідомили про підозру
Анатолій Гунько

НАБУ та САП повідомили про підозру чинному народному депутату від "Слуги народу" Анатолію Гуньку, викритому на отриманні 85 тис дол США неправомірної вигоди

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу САП.

Повний розмір хабаря для народного обранця мав становити 221 тис дол, а попався він на отриманні авансу.

Встановлено, що 8 серпня за дорученням керівника САП прокурор за участі детективів НАБУ повідомив про підозру народному депутату Анатолію Гуньку, якого викрили на одержанні неправомірної вигоди за надання приватному підприємцю в оренду державних земель.

До Вищого анткикорпуційного суду подано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення понад 50 мільйонів гривень застави.

Крім того, вирішується питання щодо повідомлення про підозру його спільникам, та подальшого обрання запобіжних заходів, зазначають у САП.

Слідством встановлено, що народний депутат, будучи головою Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування фактів корупції на державних підприємствах, в установах та організаціях Національної академії аграрних наук, використав свої повноваження для надання приватному підприємству земельних ділянок загальною площею 1700 га, що належать Державному підприємству академії аграрних наук.

За такі послуги нардеп висловив прохання підприємцю передати йому "винагороду", яка сягає 221 тис. доларів США – з розрахунку 130 доларів США за 1 га державної землі.

Анатолій Гунько – адвокат і народний депутат України 9 скликання. Згідно з інформацією руху "ЧЕСНО" він переміг на довиборах до Верховної Ради у 208 окрузі з результатом 34,1%. Балотувався від партії "Слуга народу". Його дружина - Наталія Гунько - раніше була головою Київської облради.

Нагадаємо, що нардепа-"слугу" і чоловіка ексголови Київської облради спіймали на хабарі.

Читати "Моя Київщина" у Telegram