#

Народний депутат Колюх закликав керівництво ЗСУ достойно вшанувати пам'ять підполковника Гальчуса (ДОКУМЕНТ)

08.06.2022 16:30
Народний депутат Колюх закликав керівництво ЗСУ достойно вшанувати пам'ять підполковника Гальчуса (ДОКУМЕНТ)
Андрій Гальчус

Народний депутат Валерій Колюх звернувся до головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного із проханням відзначити державною нагородою України підполковника, військового перекладача і науковця Андрія Гальчуса із Білої Церкви, який загинув на війні

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на депутатське звернення Валерія Колюха.

У березні 2022 року під час захисту Батьківщини загинув випускник Білоцерківської Гімназії № 2, підполковник Андрій Гальчус.

Воїн пройшов шлях від інструктора з вивчення іноземної мови у військовій частині до начальника лінгвістичного науково-дослідного управління Військового інституту Київського національного університету ім. Тараса Шевченка. Працював перекладачем Міністра оборони України та його заступників. Був одним із засновників системи військової термінології у ЗСУ та автором перших військових термінологічних стандартів. Зробив значний внесок у розвиток системи лінгвістичного забезпечення ЗСУ та був першим начальником лінгвістичного науково-дослідного управління, яке забезпечує усі усні та письмові переклади для Збройних сил.

У Андрія Гальчуса залишилося два сини 7 та 11 років.

Дізнавшись про смерть військового, Валерій Колюх звернувся до Валерія Залужного:

Враховуючи, великий військовий та науковий вклад в розбудову незалежної демократичної України, Збройних Сил України та лише позитивні спогади та відгуки від рідних, друзів та колег, прошу Вас розглянути можливість та клопотати перед Президентом України про відзначення державною нагородою України підполковника Андрія Гальчуса (посмертно).


Читати "Моя Київщина" у Facebook