#

"Наш край" долучився до відновлення стародавнього храму та екопарку на Київщині (ФОТО, ВІДЕО)

15.10.2021 16:20
"Наш край" долучився до відновлення стародавнього храму та екопарку на Київщині (ФОТО, ВІДЕО)
Фото з місця події

Депутати "Нашого краю" долучилися до реконструкції храму Покрови Пресвятої Богородиці, що в селищі Гостомель на Київщині

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Ініціатором робіт виступив Гостомельський селищний голова Юрій Прилипко. Освячення оновленого храму відбулося на День селища, яке громада відзначає 14 жовтня. Участь в урочистостях з цієї нагоди взяли співголова партії "Наш край", народний депутат Сергій Шахов та голова Київської обласної парторганізації Анатолій Присяжнюк. 

Наразі в Свято-Покровському храмі встановлено нові куполи та накупольні хрести, а також оновлено іконостас, на завершальній стадії – внутрішні роботи. Символічно, що найдавніший храм краю реконструюється протягом першого року існування Гостомельської територіальної громади. На честь свята Покрови в храмі відбулася літургія, присутні помолилися за мир і процвітання України, розвиток гостомельського краю, а також поклали квіти до постаменту Покрова Пресвятої Богородиці. 

Також на День селища в Гостомелі відбулося відкриття екопарку "Щасливий". Громаді вдалося вберегти сім гектарів лісу від забудовника та облаштувати на території затишний парк із прогулянковими та велосипедними доріжками, майданчиками для відпочинку і спорту. 

Поступово тут будуть облаштовувати й інші майданчики для релаксу, занять спортом та культурного дозвілля. Також у планах – будівництво літнього амфітеатру.


Читати "Моя Київщина" у Facebook