#

"Наш край" ініціює звернення до влади щодо забезпечення належного проходження опалювального сезону

01.10.2021 08:43
"Наш край" ініціює звернення до влади щодо забезпечення належного проходження опалювального сезону
Фото з мережі інтернет

Депутати від "Нашого краю" в Обухівській районній та міській радах, а також Гребінківській селищній раді ініціюють включення до порядку денного найближчої сесії своїх рад термінове звернення до уряду та Верховної Ради України з вимогою вжити негайних заходів для забезпечення належного проходження опалювального сезону 2021-2022 рр

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Представники "Нашого краю" наголошують на справедливій тарифікації на опалення та гарячу воду з обов’язковим урахуванням величезного дисбалансу між реальними доходами та життєво необхідними витратами більшості громадян.

У зверненнях ідеться:

Зважаючи на вкрай небезпечну ситуацію, що склалася із підготовкою до опалювального сезону, вимагаємо включити до порядку денного питання про звернення до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України  щодо соціально-економічного захисту громадян під час проходження опалювального сезону та справедливої тарифікації опалення і постачання гарячої води. Маємо використати всі наявні можливості, аби захистити людей та не допустити погіршення їхнього життя.

У "Нашому краї" вимагають від влади:

  • надати можливість громадам закуповувати український газ власного видобутку для потреб населення та бюджетних установ за собівартістю +30% рентабельності та без передоплати для того, щоби громади змогли встановити соціально обґрунтовані тарифи;
  • запровадити дієвий механізм компенсації з державного бюджету витрат місцевих бюджетів, пов’язаних з залишенням без змін тарифів на опалення і постачання гарячої води;
  • розширити фінансування програми субсидій за комунальні послуги на 40%, щоб отримати державну допомогу змогли всі, хто її потребує.

Крім того, в "Нашому краї" наполягають на невідкладному розгляді Верховною Радою законопроєкту, який поверне заборону на відключення населення від послуг ЖКГ за борги. Його ухвалення дозволить на період карантинних обмежень захистити людей від негативних фінансових наслідків, викликаних пандемією.

Нагадаємо, що в селі Синяк Вишгородського району триває будівництво дошкільного навчального закладу, до цього жоден дитсадок у населеному пункті не працював.


Читати "Моя Київщина" у Telegram