#

"Наш край" відстоюватиме збільшення фінансування громад на Київщині (ФОТО)

09.07.2021 18:15
"Наш край" відстоюватиме збільшення фінансування громад на Київщині (ФОТО)
Анатолій Присяжнюк

Стало відомо, що партія "Наш край" відстоюватиме збільшення фінансових повноважень територіальних громад на Київщині для утримання соціальної інфраструктури

Про це заявив голова обласної парторганізації "Наш край" Анатолій Присяжнюк під час робочої зустрічі активу Київської обласної організації партії "Наш край".

Анатолій Присяжнюк наголосив, що на територіальні громади внаслідок змін до Бюджетного кодексу були покладені значні видатки з утримання соціальної сфери. Звісно, це під силу великим містам, які мають серйозні надходження до бюджету, а для малих населених пунктів їх фінансування перетворюється на непомірний тягар. Тож у партії вважають, що ТГ необхідно забезпечити і фінансовим ресурсом. Це дасть можливість підтримувати малі населені пункти, утримувати школи, лікарні вторинного рівня, установи соціальної опіки.

Із іншого боку, як свідчить практика, досить часто "місцеві князьки", котрі прийшли до влади, більше турбуються про власні інтереси, а не про розвиток громади. В кращому випадку такі чиновники вкладають кошти місцевого бюджету в розвиток адміністративного центру громади, забуваючи про малі села. І що найголовніше, поза увагою влади залишаються проблеми простих людей.

Анатолій Присяжнюк підкреслив:

Депутатам необхідно контролювати видатки місцевих бюджетів, аби кошти спрямовувалися не в кишені чиновників та їхнього оточення, а на допомогу людям, розбудову громад. Актуальним наразі є оздоровлення та відпочинок дітей, тому цьому питанню слід приділити окрему увагу.

Він додав, що на місцях дуже важливо допомагати тим, хто найбільше цього потребує - ветеранам, самотнім літнім людям, багатодітним родинам.

Тому одним із завдань партійців на місцях, наголошує, є ефективна комунікація з місцевими мешканцями, відстоювання їхніх інтересів.

Наразі на Київщині понад сто депутатів представляють партію "Наш край" у місцевих радах різних рівнів. Також обрано двох голів територіальних громад від "Нашого краю". Наразі партія розпочала процес створення осередків відповідно до новоутворених районів. Замість 25 раніше існуючих партійних організацій в області буде створено 7 районних осередків "Нашого краю".

Також нагадаємо, що колишній голова Київської ОДА, очільник обласної організації партії "Наш край" увійшов у ТОП-100 впливових людей Київщини.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: