#

Наступного року в "Борисполі" планують побудувати новий вантажний термінал

14.12.2021 10:40
Наступного року в "Борисполі" планують побудувати новий вантажний термінал
Фото з мережі Інтернет

Наступного року в міжнародному аеропорту "Бориспіль" розпочинається будівництво нового вантажного терміналу орієнтовною вартістю близько 600 млн грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Інтерфакс-Україна"

Генеральний директор аеропорту Олексій Дубревський повідомив, що наразі йде підготовка техніко-економічного обґрунтування будівництва терміналу, де корисна площа буде 15-20 тис кв м. За словами Дубревського, зараз навантаження на існуючі потужності з обробки вантажів та пошти сягає 220-230 тонн на добу, місячна пропускна спроможність – 6 тис тонн.

Згідно з представленими гендиректором даними, новий вантажний термінал матиме пропускну здатність 120 тис тонн на рік, корисну площу 15-20 тис кв. м, термін реалізації проєкту – 24 місяці.

Говорячи про динаміку структури вантажопотоку, Дубревський вказав на зростання частки експрес-доставки як при експорті вантажів – із 10% у 2019 році до 23% у 2021 році, так і за їх імпорту – відповідно, з 27% до 30%.

Він також зазначив, що "Бориспіль" залишається основним аеропортом із перевезення вантажів – 82% від усіх українських аеропортів як за підсумками 2020 року, так і за підсумками дев'яти місяців цього року.

Дубревський повідомив також про плани розпочати 2022 року будівництво нового аеродромного комплексу – льотної зони №2. Згідно з поданими ним даними, вартість цього проекту – 9,5 млрд грн, строк реалізації – 42 місяці.

Ще один важливий проект, за його словами, – добудова терміналу, який донедавна перебував в управлінні Державного управління справами, та створення на його базі Центру малої авіації (бізнес-авіації). Такий термінал із окремим в'їздом суттєво покращить позиції "Борисполя" у цьому сегменті ринку.

Нагадаємо, що в листопаді поточного року аеропорт "Бориспіль" обслужив 717 484 осіб, де з них 501 186 - пасажири регулярних рейсів, 216 298 – нерегулярних.

Читати "Моя Київщина" у Telegram