#

Не залишилося нікого і нічого: у Бородянці рашисти вбили сім’ю та зруйнували дім поліцейського (ФОТО, ВІДЕО)

22.05.2022 17:30
Не залишилося нікого і нічого: у Бородянці рашисти вбили сім’ю та зруйнували дім поліцейського (ФОТО, ВІДЕО)
Сім'я поліцейського Івана

На початку воєнного вторгнення російські окупанти вбили всю сім’ю 26-річного поліцейського Івана Сімороза із Бородянки, а будинок розбомбили

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на BBC Україна.

Поліцейського врятувало від смерті те, що у той день він був на чергування. Чоловік розповів:

26 лютого я знаходився на робочому місці в райвідділі поліції, ми розмовляли на вулиці і почули "бабах"! Земля затремтіла. Я почав набирати по телефону всіх своїх родичів: дружину, свого брата, маму, батька, бабусю — і всі були поза зоною досяжності. Я зрозумів, що сталося щось погане.

Коли Іван дістався додому, то побачив, що від будинку залишилися тільки завали. Згодом сусіди та родичі почали допомагали розгрібати цеглу. Першою чоловік знайшов матір, що лежала мертвою на холодильнику. Потім за 200 метрів він знайшов тіло свого молодшого брата, який втратив обидві ноги та руки. Поряд з ним на грядці сидів його улюблений собака. Потім знайшли його бабусю, теж мертву, засипану цеглою.

Тітці Івана знайшла його однорічну дочку Поліну, яка лежала на дивані і ще дихала. Її госпіталізували, проте врятувати дитину не вдалося, вона померла того ж дня. Пізніше знайшли дружину поліцейського та його батька, обох мертвих.

Того дня росія вбила шістьох членів сім’ї Івана. Чоловік поховав їх у селі Пісківка, за 30 км від Бородянки.

Після цієї трагедії Іван узяв відпустку всього лиш на три дні, та згодом працював на військовому блокпосту неподалік і допомагав людям евакуюватися на автобусах у безпечні райони. За це поліцейський отримав медаль за заслуги та відвагу.

Іван каже:

У кожного в Бородянці є біда та проблеми. Треба допомагати людям. Робота та мої друзі — це допомагає та підтримує.

Нагадаємо, що російські журналісти-розслідувачі ідентифікували особу, одного з можливих убивць беззбройних мешканців Бучі.




Читати "Моя Київщина" у Telegram