#

Небезпечна хвороба: у Згурівці запродавали карантин

30.07.2022 13:30
Небезпечна хвороба: у Згурівці запродавали карантин
Фото з мережі Інтернет

У середу, 27 липня, результати лабораторного дослідження підтвердили, що у кішки, яку знайшли у Згурівці, був сказ

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Згурівська територіальна громада. Офіційна сторінка" у Facebook.

Тому з 27 липня Згурівку та прилеглі території в радіусі 10 км оголошено неблагополучними щодо сказу тварин. Загрозливою зоною є територія сіл Красне, Щасливе та Олександринівка.

Служба державної ветеринарної медицини в карантинній зоні вживає всі необхідні заходи для недопущення поширення хвороби. Проводиться дощеплення проти сказу собак та котів та роз’яснювальна робота серед населення.

Щоб захистити себе та своїх близьких від захворювання, необхідно щорічно проводити профілактичне щеплення проти сказу домашнім тваринам, уникати контактів з бездомними та дикими тваринами, інформувати працівників ветеринарної служби про випадки підозри захворювання на сказ.

Вакцинувати тварин можна в Згурівськів державній лікарні ветеринарної медицини ( вул. Аеродромна, 6, смт Згурівка, 0442980921 / 0442980924). Заклад працює щоденно, вакциною та засобами для проведення щеплення забезпечений.

Нагадаємо, що нещодавно у селі до Мала Березанка для дітей було встановлено ігровий майданчик.

Читати "Моя Київщина" у Telegram