#

Небезпечні відходи з інфекційних лікарень викидали під Києвом

30.04.2020 19:32
Небезпечні відходи з інфекційних лікарень викидали під Києвом
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що замість утилізації небезпечні відходи із інфекційних лікарень Києва, де лікують хворих на коронавірус, вивозили за межі столиці на один із полігонів і покинули просто неба

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Магнолія-ТВ".

Зауважимо, що на полігон встигли вивезти понад 4 тони небезпечної медичної продукції, яка може загрожувати як людям, так і навколишньому середовищу.

Утилізацією сміття першочергово займалася одна із фірм, яка спеціалізується на ліквідації небезпечних використаних матеріалів по всій Україні, зокрема медичних та біологічних. Згодом фірма уклала додаткові договори з лікарнями Києва на утилізацію заражених медичних відходів.

Однак, зауважимо, що шприци, медичні маски, халати та інші небезпечні відходи з медичних закладів, де госпіталізовані хворі на коронавірус, працівники фірми вивозили на сміттєві звалища та полігони для твердих побутових відходів. Хоча мали би їх утилізовувати на ліцензійних виробництвах.

Правоохоронцям вдалося зловити водія вантажного автомобіля, якого найняли для такої роботи на підприємстві.

Відтак, якщо вину фірми доведе суд, керівникам загрожує штраф від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян чи арешт, а як максимум – позбавлення волі строком від трьох до восьми років.

Нагадаємо, що на позачерговому засіданні Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було прийнято рішення про відновлення діяльності агропродовольчих ринків на території Київської області в умовах карантину.

Читати "Моя Київщина" у Telegram