#

Небезпека з повітря: над Фастівщиною збили ворожу ракету

23.05.2022 12:40
Небезпека з повітря: над Фастівщиною збили ворожу ракету
Фото з мережі Інтернет

Учора, 22 травня, під час повітряної тривоги над Фастівським районом було збито російську ракету

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Київська обласна державна адміністрація" у Facebook.

В адміністрації констатують, що після втечі рашистських військ від територій столиці та Київської області загроза ракетних обстрілів не минула. Підтвердження цьому є збита вчора ракета над Фастівщиною, яка завдаки силам української ППО, не досягла своєї цілі і не вбила людей. У поліції повідомляють, що внаслідок вибуху постраждалих та руйнувань немає. 

Нагадаємо, що наприкінці квітня рашисти випустили одразу три ракети по Фастову.

Незважаючи на небезпеку, на Київщині спостерігається тенденція до нехтування правилами безпеки під час повітряної тривоги. Жителям нагадують:

Повітряна тривога оголошується тоді, коли сили протиповітряної оборони сповіщають про рух ворожих літаків у напрямку повітряного простору України або є підтвердження запуску тактичних/балістичних ракет. Точне місце, куди може влучити ракета, та який населений пункт атакує літак одразу визначити складно, тому сирени вмикають щоразу, як з’являється загроза.

Тож громадян наполегливо просять не ігнорувати сигнали повітряної тривоги:

Почувши сирену – переходьте в укриття, або залишайтеся у надійних місцях, сховищах, своїх домівках і не покидайте їх.

Нагадують також і про заборону фото та відеофіксації фактів влучання ворожих снарядів у будь-які об'єкти інфраструктури.

Читати "Моя Київщина" у Facebook