#

Більше півтори тисячі правопорушень – невтішна статистика виборів на Київщині

04.11.2020 12:15
Більше півтори тисячі правопорушень – невтішна статистика виборів на Київщині
Фото з мережі Інтернет

У поліції зафіксували 1705 заяв про порушення виборчого законодавства під час виборчого процесу

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням на офіційну сторінку Поліції Київської області у Facebook.

Відповідно до Виборчого кодексу України, поліція має оприлюднити загальну кількість правопорушень під час виборів протягом 10 днів.

У період із 5 вересня по 4 листопада 2020 року до поліції Київської області надійшло 1705 заяв та повідомлень про порушення виборчого законодавства.

Усього поліцейські Київщини склали 286 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з порушенням виборчого законодавства.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості щодо 167 кримінальних проваджень: 134 відкритих за фактами порушення виборчого законодавства,  33 – пов’язаних з виборчим процесом.

За 14 зазначеним кримінальним провадженням 20 особам повідомлено про підозру. Відносно 14 осіб – обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, та ще відносно 6 суд обрав інші обмежувальні заходи на час досудового розслідування.

Також варто зазначити, що слідчі вже завершили досудові розслідування 2 кримінальних проваджень відкритих за ст. 158 (Надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або інше несанкціоноване втручання в роботу Державного реєстру виборців) Кримінального кодексу України. За процесуальним керівництвом прокуратури обвинувальні акти направлено до суду.

Нагадуємо, що кандидатка на посаду Васильківської ОТГ Наталія Баласинович поскаржилася на присутність "тітушок" Дубінського.

Читати "Моя Київщина" у Facebook