#

Невдовзі села Київщини забезпечать зв’язком "четвертого покоління"

08.09.2020 16:35
Невдовзі села Київщини забезпечать зв’язком "четвертого покоління"
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 8 вересня, між Київською обласною держадміністрацією та Українською Асоціацією операторів зв'язку "Телас", мобільними операторами "Київстар", Vodafone Україна і lifecell було підписано меморандум з метою прискорення розвитку на території Київської області якісного мобільного зв'язку 3G та 4G

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "HiTech.Expert".

Зокрема, сторони планують об'єднати зусилля в таких напрямках:

  • покриття мобільним зв'язком 3G і 4G Київської області як в сільській місцевості, так і на автодорогах;
  • визначення можливостей державно-приватного партнерства в розвитку мобільного широкосмугового доступу в Інтернет в Київській області;
  • забезпечення доступу мобільних операторів до об'єктів інфраструктури на території Київської області при будівництві мобільних мереж.

За словами директора по регуляторному забезпеченню "Київстар" Олександра Когута, метою компанії є забезпечення можливості доступу до 4G для понад 90% населення Київської області.

Зауважимо, що на території Київщини "Київстар" побудував майже 1,5 тисячі базових станцій "четвертого покоління", які надають зв'язок і інтернет в 980 населених пунктах. Оператор планує встановити ще 50 базових станцій протягом року, що дозволить поліпшити якість послуг передачі даних. А з 2021 року "Київстар" зосередиться на покритті мобільним інтернетом доріг і трас міжнародного значення.

Підписання Меморандуму стало можливим за сприяння Асоціації операторів зв'язку "Телас", яка вже понад 20 років бере активну участь у будівництві телекомунікаційної галузі України, і сприяє встановленню прозорих та збалансованих законодавчих умов для розвитку нових технологій зв'язку в Україні.

Нагадаємо, що в селі Білогородка Київської області 31-річний зловмисник з Херсона обікрав будинок співробітника поліції.

Читати "Моя Київщина" у Telegram