#

"Нічого особистого, тільки гроші": ексзаступник голови Київської ОДА захищає російський бізнес

29.04.2023 16:00
"Нічого особистого, тільки гроші": ексзаступник голови Київської ОДА захищає російський бізнес
Юрій Денисенко

Українські адвокати Богдан Головко та Юрій Денисенко (ексзаступник голови КОДА), ймовірно, допомогли переоформити бізнес росіянки Тетяни Володіної в Україні – ТОВ "Брокард-Україна"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Апостроф".

На початку квітня 2022 року, БЕБ розпочало кримінальне розслідування проти власниці Брокарду за тяжким звинуваченням, фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України.

Адвокатами в судовому процесі по Брокарду виступають Богдан Головко та Юрій Денисенко. Ймовірно, саме вони допомогли переоформити бізнес громадянки росії в Україні. У матеріалі йдеться:

Нам здається, що вказані юристи ймовірно допомогли переоформити компанії ТОВ "Брокард-Україна" та ТОВ "Егзагон" на француза. Метою цього перепродажу могло бути врятування активів росіянки від конфіскації. Є припущення, що дана перереєстрація була здійснена в протизаконний спосіб. Атже, з початку війни заборонено здійснювати відчуження рухомого та нерухомого майна, корпоративних прав громадян рф.

Ця угода є недійсною з точки зору українського законодавства, оскільки Антимонопольний комітет України 16 червня 2022 року офіційно заявив, що не давав дозволу на її проведення, оскільки заморозив розгляд таких дозволів до кінця дії воєнного стану.

Згідно з даними аналітичної системи youcontrol, в українському реєстрі було змінено кінцевого бенефіціара компанії ТОВ "Брокард-Україна" 9 вересня 2022 року.

Варто зауважити, що адвокат Юрій Денисенко проживає в Ірпені й раніше був секретарем Ірпінської міської ради. Секретарем міськради його обрали депутати-регіонали, з приводу чого був скандал. Також Денисенко був замішаний у земельних махінаціях в Ірпені.

Восени 2015 року в Ірпені вздовж автошляхів з'явилися борди, які закликали Юрія Денисенка повернути борги. На них було написано: "Юрію Олександровичу, краще розрахуватися, ніж ругатись!".

Після усіх цих скандалів Денисенко близько одного року працював заступником голови Київської облдержадміністрації.

Нагадаємо, що на Київщині затримали посадовця лісомисливського господарства, який за хабар пропонував підлеглому лісничому уникнути звільнення.

Читати "Моя Київщина" у Facebook