#

Нотаріус із Білої Церкви незаконно заволодів квартирою у столиці і хотів її продати

12.01.2022 19:40
Нотаріус із Білої Церкви незаконно заволодів квартирою у столиці і хотів її продати
Документи

Приватний нотаріус із міста Біла Церква незаконно заволодів квартирою померлої у 2016 році жительки Києва та планував її продати

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Київської міської прокуратури.

Встановлено, що група осіб залучили до злочинної схеми 40-річного білоцерківця із метою незаконного заволодіння квартирою померлої киянки, яка розташована біля станції метро "Арсенальна" у Печерському районні столиці.

Зловмисники, використовуючи документи обвинуваченого, виготовили підроблений договір дарування, згідно із яким власниця квартири нібито подарувала її йому ще у 2009 році. Потім спільники нотаріуса зареєстрували за ним право власності на квартиру у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, витяг із якого передали йому для подальшого продажу квартири.

Правоохоронцям вдалося затримати чоловіка на "гарячому" у приміщенні приватного нотаріуса.  Таким чином вони попередити незаконний продаж квартири.

У межах досудового розслідування обвинуваченому повідомлено про підозру за ч 4 ст 190, ч 2 ст 15 ч 4 ст 190, ч 2 ст 15 ч 2 ст 209, ч 5 ст 27 ч ч 3, 4 ст 358 КК України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Крім того, вирішується питання пред’явлення позову у порядку цивільного судочинства для того, щоб визнати квартиру відумерлою спадщиною та передати її у власність громади.

Нагадаємо, що у Білій Церкві замовили проєкт реконструкції парку Шевченка за 1,3 млн грн.

Читати "Моя Київщина" у Facebook