#

Новітні технології: білоцерківець намагався передати до СІЗО наркотики за допомогою дрону

30.12.2020 12:22
Новітні технології: білоцерківець намагався передати до СІЗО наркотики за допомогою дрону
Фото з мережі Інтернет

За допомогою квадрокоптера мешканець Білої Церкви планував передати на територію пенітенціарної служби пакунки з канабісом та таблетками

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Поліція КИєво" у Facebook.

Близько 16-ї години правоохоронці спільно з представниками пенітенціарної служби викрили 28-річного мешканця міста Біла Церква у спробі переслати наркотики у слідчий ізолятор на вулиці Дегтярівській. Поліцейські затримали чоловіка у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Як розповіла слідча Шевченківського управління поліції Катерина Мазанович, зловмисник намагався передати наркотики знайомому, який знаходиться у СІЗО:

Заборонені речовини чоловік намагався переслати за допомого квадрокоптера. У ході першочергових слідчих дій ми вилучили у нього дрон, шість пакунків із наркотичною речовиною – ймовірно, канабісом, та кілька пластинок із таблетками. Вилучені речові докази направили на проведення відповідних експертиз. Затриманий – раніше неодноразово судимий за скоєння крадіжок та нещодавно звільнився з місць позбавлення волі.

За даним фактом слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до десяти років. Під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури №10  слідчі повідомили затриманому про підозру у скоєнні злочину. Шевченківський районний суд столиці обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою.

Також нагадаємо, що в Білій Церкві, в районі вулиці Набережної, четверту добу з водопровідної мережі міста через подвір’я тече вода – комунальники за вихідні не спромоглися усунути порив.

Зображення може містити: одна або кілька осіб та надворі

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: