#

Об’єднання парламенту: ВР ухвалила понад 20 законів конституційною більшістю (ФОТО)

15.03.2022 20:00
Об’єднання парламенту: ВР ухвалила понад 20 законів конституційною більшістю (ФОТО)
Фото з місця подій

Сьогодні, 15 березня, відбулося засідання Верховної Ради, на якому конституційною більшість було ухвалено понад 20 важливих в умовах війни законів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Lb.ua".

Серед ухвалених законів такі: про зменшення цін на пальне, скерування надприбутків від видобутку газу на оборону, підтримку Нацполіції та збільшення чисельності прикордонної служби тощо. Спікет ВР Руслан Стефанчук заявив:

Відбулося засідання українського парламенту… Ми розглянули 21 законопроєкт щодо регулювання суспільних відносин та життя в умовах воєнного стану.

Стефанчук розповів, що деякі депутати приходили до парламенту із фронту, в залі було десь 340 депутатів. Спікер висловив подяку усім головам фракцій, тому що, всі рішення були прийняті конституційною більшістю (від 330 до 340 голосів). Він сказав:

Сьогодні ми вперше за історію незалежності України спостерігаємо унікальне об'єднання парламенту.

Зокрема, Верховна Рада подовжила воєнний стан ще на 30 днів, а також ухвалила економічні закони для "нової системи наповнення бюджету".

Нагадаємо, що Президент Зеленський змінив голову Київської обласної військової адміністрації та призначив на цю посаду Олександра Павлюка.



Читати "Моя Київщина" у Facebook