#

Очільник Узинської ОТГ розповів про проблеми медицини у громаді

14.11.2021 18:30
Очільник Узинської ОТГ розповів про проблеми медицини у громаді
Фото з мережі Інтернет

Очільник Узинської громади Віталій Гринчук розповів, яка наразі ситуація в медицині у ОТГ та чи готові медичні заклади до погіршення ситуації з ковід-інфекцією

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Віталій Гринчук розповів у інтерв’ю, що лікарня Узина не обслуговує хворих на коронавірус. Щодо первинної ланки, він сказав, що первинна ланка знаходилася в  районному підпорядкуванні, потім рішенням районної ради її було перепідпорядковано Маловільшанській ОТГ. Це вплинуло на якість надання послуг населенню, адже в процесі реформування питання функціонування ФАПів взагалі випало з поля зору. Коштів, що виділяться НСЗ не вистачає ні на енергоносії, не на медикаменти. Очільник громади наголосив, що вважає це недопрацюванням медичної реформи.

Далі Гринчук  зауважив, що  рішенням сесії вони створили свою первинну ланку. Зараз ведеться робота по отриманню ліцензії, наступним кроком буде переукладення декларацій. І вже найближчим часом НСЗ направлятиме кошти на первинну ланку ЦМСД, засновником якої є Узинська міська рада. Також, дане рішення дозволить запланувати в бюджеті видатки на підтримку первинної ланки медицини ОТГ- це енергоносії, обладнання, медикаменти.  

Нагадаємо, що у період із 20 по 26 вересня в місті Узин досліджували якість атмосферного повітря.

Читати "Моя Київщина" у Telegram