#

Очільники обласної та районних рад Київщини обговорили питання децентралізації

23.02.2021 16:40
Очільники обласної та районних рад Київщини обговорили питання децентралізації
Фото з місця події

Нещодавно очільники районних рад Київщини зустрілися з головою обласної ради та народними депутатами для обговорення ситуації щодо невизначеного статусу районних рад

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням спільноту "Фастівська районна рада" у Facebook.

У нараді взяли участь очільники районних рад області, голова Київської обласної ради Олександр Скляров та народні депутати України Костянтин Бондарєв і Олег Дунда. Метою зустрічі стало обговорення ситуації щодо невизначеного статусу районних рад у результаті проведення реформи децентралізації.

Як відомо, згідно з реформою децентралізації, до Бюджетного кодексу були внесені зміни, згідно з якими райради фактично позбавлені механізмів фінансування. Однак Конституцією України існування таких структур передбачено.

Сьогодні на рівні районів залишається чимало невирішених питань. Зобов’язавши районні ради передати територіальним громадам певні об’єкти спільної комунальної власності, законодавець не встановив обов’язку для територіальних громад приймати такі об’єкти. Як наслідок, не все майно, що належить району, громади беруть собі на баланс. Відповідно, в невизначеному стані опинилися деякі установи та заклади, творчі колективи тощо.

Саме тому представники районних рад підтримали ініціативу створення Координаційної ради, домовилися про спільне напрацювання дієвих механізмів вирішення нагальних проблемних питань, зокрема щодо внесення необхідних змін до законодавства, а також про підготовку відповідних звернень до компетентних органів.

Нагадаємо, що на Київщині СБУ виявила організовану групу діючих і колишніх посадовців Державної податкової служби і задокументувала їх протиправну діяльність.

Читати "Моя Київщина" у Telegram