#

Один з найбільших забудовників Київщини звинуватив СБУ і ГПУ в тиску

13.04.2018 07:53
Один з найбільших забудовників Київщини звинуватив СБУ і ГПУ в тиску

Власник девелоперської компанії "ОМОКС", забудовник ЖК "Чайка" і ЖК "Сонцтаун" Олексій Кулагін заявив про тиск та відкриття кримінальних справ з боку силових органів

Як повідомляє кореспондент інформаційного порталу "Моя Київщина", про це Кулагін заявив під час прес-конференції.

За його словами, його буцімто звинувачують в тому, що він передав державі інфраструктуру, яка знаходилася на балансі його ЖК.

"По всіх цих питаннях суд двох інстанцій прийняв рішення на користь компанії "ОМОКС", а Держбудінвестекспертиза видала висновок про абсолютну законність всіх процесів, здійснених компанією "ОМОКС", - заявив забудовник.

Окрім тиску з боку силовиків забудовник заявив про непорозуміння з боку органів місцевого самоврядування. Для прикладу можна привести голову села Петропавлівська Борщагівка Олексія Кодебського.

Кулагін досить плутано пояснив природу конфлікту між ним та селищним головою.

"У мене конфлікт з ним з'явився тільки на початку 2017 року. Я був просто сильно незадоволений його системною бездіяльністю. Ось, який у нього принцип роботи: "я пообіцяв і прийняв рішення, а тепер змусьте мене виконати це рішення". Ми протягом 12 років кожне рішення після того як воно вже прийняте і проголосоване, по року узгоджували з ним до того формату, який потребує закон.

Розумієте? А тут почалися подразники…Звісно, якщо я виплатив усі внески, то чи є сенс далі зі мною працювати? Що з мене тепер взяти? Немає, значить, мені потрібно створити конфлікт, для того аби я почав якось шевелитись і там мене "подоїти". Це адміністративна культура України, нічого безкоштовно не робиться, саме тому видно чоловік вирішив створити цей конфлікт. Але це на його совісті, а я звісно не бажав цього конфлікту!", - заявив Кулагін.

Також Кулагін звернувся до уряду та прим'єр міністра Володимира Гройсмана та Бізнес-омбудсмена, Альгірдаса Шемети, з питанням вжиття заходів щодо недопущення Головним слідчим управлінням СБ України та Генеральною прокуратурою неправомірних дій у відношенні до себе та своєї компанії.

Нагадаємо, що у ЗМІ неодноразово писали про конфлікт між двома будівельними структурами – "ОМОКС" (ЖК "Чайка", ЖК "Сонцтаун") та BD Holding (ЖК "Львівський", ЖК "Празький"). До BD Holding нібито має відношення голова селищної ради Петропавлівської Борщагівки Олексій Кодебський, який очолює селище вже 35 років. Також за інформацією місцевих жителів свої інтереси у BD Holding, мають високопосадовці СБУ.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: