#

Одного з найбільших забудовників Київщини підозрюють в ухиленні від сплати податків на 140 млн грн

22.09.2022 12:48
Одного з найбільших забудовників Київщини підозрюють в ухиленні від сплати податків на 140 млн грн
Фото з мережі Інтернет

Держбюро розслідувань повідомило про підозру одному з найбільших забудовників Київської області в ухиленні від сплати податків на понад 140 млн грн 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку "Київська міська прокуратура" у Facebook.

Згідно з повідомленням ГБР, у період з 2019 по 2021 рік чоловік продав понад 900 квартир та комерційних приміщень. При цьому він не був зареєстрований як юрособа чи фізособа-підприємець.

Доходи від продажу квартир та іншої нерухомості він приховував під виглядом реалізації власного майна. Це дозволило знизити ставку податку з операцій із 18 до 5%.

Бюро ініціювало питання щодо накладення арешту на майно підозрюваного для відшкодування збитків державному бюджету України. Зокрема, йдеться про більш ніж 100 квартир, близько 80 нежитлових приміщень та понад 30 земельних ділянок.

За даними Української правди йдеться про забудовника Софійської Борщагівки Андрія Мартинова. У ході низки обшуків правоохоронці також вилучили кошти у різній валюті на суму понад $3 млн.

Читати "Моя Київщина" у Facebook