#

Розстрілював цивільні авто у Гостомелі: гвардійцю рф оголошено підозру (ВІДЕО)

20.03.2024 11:32
Розстрілював цивільні авто у Гостомелі: гвардійцю рф оголошено підозру (ВІДЕО)
Підозрюваний

Ідентифіковано офіцера Нацгвардії рф, який брав участь у розстрілі цивільних авто у Гостомелі

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу прокуратури Київщини.

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури вже повідомлено про підозру заступнику командира взводу спецпідрозділу військ Нацгвардії рф по Красноярському краю у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 25 лютого  2022 року в окупованому Гостомелі підозрюваний та його співслужбовці отримали наказ від свого командира на вбивство цивільного населення.

Перебуваючи на бойових позиціях в районі вулиць Шевченка та Свято–Покровської він без попередження відкрив вогонь зі стрілецької зброї по цивільному автомобілю, що рухався по вул. Шевченка в напрямку м. Буча. Водій транспортного засобу отримав численні вогнепальні поранення. Згодом потерпілому вдалось врятуватись. 

Загалом військовослужбовці зазначеного загону під час перебування на позиціях в Гостомелі причетні до розстрілу 12 транспортних засобів, внаслідок чого вбито 11 громадян, а 15 – поранено. 

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу ГУНП в АР Крим та м. Севастополі та УКР ГУ СБУ в місті Києві та Київській області.      

Нагадаємо, що до 11 років позбавлення волі засуджено військовослужбовця збройних сил рф, який утримував цивільних людей у підвалі в Гостомелі.


Читати "Моя Київщина" у Facebook