#

Олексій Арестович заявив про загрозу повторного наступу рашистів на Київщину (ВІДЕО)

26.05.2022 09:50
Олексій Арестович заявив про загрозу повторного наступу рашистів на Київщину (ВІДЕО)
Олексій Арестович

Радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович вважає, що російські війська ще раз можуть спробувати захопити Київщину, Чернігівщину та Сумщину

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на інтерв’ю Олексія Арестовича для 24 каналу.

Олексій Арестович говорить, що окупантам вдалося активізувати свої резерви. Вони провели величезну кампанію, аби накопичити й встигнути зібрати потужний потенціал до того, як почне працювати ленд-ліз. Радник зазначив:

Багато мобілізують з депресивних російських регіонів, а не з розвинутих. Там пропаганда й соціально-економічний фактор впливає. Люди менш критичні до всього, тому військо є і вони наступатимуть.

Також Арестович зауважив, що зараз Сумську та Чернігівську область обстрілюють. Тому є ймовірність нової спроби російського наступу на Київ із Півночі.

Олексій Арестович пояснив ситуацію із загрозою з Білорусі:

Небезпека втягнення білоруських військ у війну. Проте це за певних обставин. Якщо вони переможуть на Сході й захоплять Луганську область й збережуть сили для подальшого наступу, то це буде потужним аргументом для росіян, щоб залучити білорусів.

Тож, Україну чекає складний та дуже небезпечний місяць. Ситуація повертається до пулу небезпеки, який існував з половини березня до початку квітня, коли щодня обговорювали, що є загроза від білоруської армії. Арестович зазначив:

Ймовірність є. Ми не можемо відкидати це з розрахунків, навіть є ймовірність, що підуть знову на Київ. Ситуація складна"

Також стало відомо, що Білорусь допомагає росіянам не лише як база, з якої здійснюють ракетні атаки, а країна-окупантка отримує від неї зброю. Арестович розповів, що озброєння білоруської армії дуже схоже на російське. Йдеться про радянські й пострадянські зразки.

Арестович сказав:

Росіяни набирають новий особовий склад, а його треба ж чимось озброювати. Мабуть, Лукашенко таки поступився й почав передавати зброю. Такого не початку не було.

Нагадаємо, що центр протидії дезінформації заявив, що віднині український зв'язок можуть прослуховувати росіяни.


Читати "Моя Київщина" у Facebook