#

Олена Зеленська з данською делегацією відвідала лікарню в Боярці (ФОТО)

08.02.2024 20:20
Олена Зеленська з данською делегацією відвідала лікарню в Боярці (ФОТО)
Фото з місця події

Перша леді України Олена Зеленська разом із міністеркою охорони здоров’я Данії Софі Леде та керівницею лікарні ім. Марії Єлизавети в Копенгагені (Данія) Мерете Ланге відвідала Київську обласну дитячу лікарню в Боярці

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу ОП. 

Візит відбувся в межах міжнародного медичного партнерства, яке уклали очільники МОЗ України та 14 країн 6 вересня 2023 року. Воно передбачає безпосередню співпрацю між українськими й закордонними медзакладами.

Одне з партнерств укладене між Київською обласною дитячою лікарнею у м. Боярці та лікарнею ім. Марії Єлизавети в Копенгагені. Олена Зеленська розповіла:

Менш ніж пів року тому я мала змогу відвідати Копенгаген, саме тоді я побувала в цій лікарні. Вона вражає своїми найпередовішими підходами, де в центрі всього стоїть дитина, її потреби та інтереси. Під час візиту розповідала данським колегам про ініціативу Міжнародного медичного партнерства, яку ми започаткували спільно з Міністерством охорони здоров’я, та, зокрема, запропонувала розглянути як партнера Київську обласну дитячу лікарню в місті Боярці. Особливо щаслива бачити співпрацю наших країн у дії.
Київська обласна лікарня обслуговує близько 400 тис. дитячого населення, має вищу акредитаційну категорію та сертифікована за ISO, може працювати в автономному режимі, обладнана власною свердловиною з резервуаром води, потужними дизельними генераторами, кисневою станцією, котельнею на твердому паливі.

На базі лікарні діє "Школа супергероїв" – державний проєкт під патронатом дружини Президента, що забезпечує надання послуг у сфері освіти дітям, які перебувають на стаціонарному лікуванні.

Також на базі лікарні діє реабілітаційне відділення, яке надає реабілітаційну допомогу дітям до 18 років з обмеженнями повсякденного функціонування, дітям з інвалідністю високого обсягу. Медзаклад має і паліативне відділення. Гості відвідали "Школу супергероїв" та відділення лікарні, поспілкувалися з пацієнтами, їхніми рідними та медперсоналом.

Нагадаємо, що у Київській області завершили роботи з відновлення Гостомельської амбулаторії Ірпінського ЦПМСД, яка постраждала від російських загарбників.



Читати "Моя Київщина" у Telegram