#

Ольга Сумська побувала на Яготинщині для вшанування пам’яті Катерини Білокур (ФОТО)

08.12.2020 10:00
Ольга Сумська побувала на Яготинщині для вшанування пам’яті Катерини Білокур (ФОТО)
Фото з місця події

Вчора, 7 грудня, виповнився 120-й день народження видатної української художниці Катерини Білокур. З цього приводу в музеї провели акцію "Рідна Катерина Білокур"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина"  з посиланням на пресслужбу КОДА.

Напередодні дати учасники акції "Рідна Катерина Білокур" вшанували пам’ять художниці, поклавши квіти на її могилу у селі Богданівка Яготинського району.

А вчора у Картинній галереї КЗ КОР "Яготинський історичний музей" проведено справжній показ мод. 

В рамках співпраці з  Народною артисткою України, Ольгою Сумською та директором Вишгородського історико-культурного заповідника Владою Литовченко, сьогодні презентовано колекцію одягу під назвою RIDNA.

Жінки Яготинщини продемонстрували розкішні сукні з шовку авторськими квітковими принтами, виконаними за мотивами картин Катерини Білокур.

Ми пам’ятаємо легендарні слова Пабло Пікассо: «Якби ми мали художницю такого рівня майстерності, то змусили б заговорити про неї цілий світ!». Попри важкий творчий і життєвий шлях Катерина Білокур жива у своїй творчості, ми її пам’ятаємо і шануємо. Важливою місією є популяризація творчості мисткині насамперед для прийдешній поколінь. Приємно, що є багато проєктів, пов’язаних з творчістю художниці. Один з них – унікальна ідея Ольги Сумської щодо відтворення у тканині квітів Катерини Білокур. Моя думка, як фахівця у сфері культурної дипломатії, члена Експертної ради з нематеріальної культурної спадщини при Міністерстві культури та інформаційної політики України – творчий спадок Катерини Білокур гідний подання до програми ЮНЕСКО «Пам’ять світу», яка збирає і реєструє у тому числі унікальні творчі доробки культурних діячів світового рівня, – підкреслила директор Вишгородського історико-культурного заповідника, голова комітету з присудження премії з нематеріальної культурної спадщини Міністерства культури і інформаційної політики України, кандидат історичних наук Влада Литовченко.

Нагадаємо, що в Узині під час останнього вечірнього сеансу відвідувачі почали хуліганити та зламали крісла кінотеатру




Читати "Моя Київщина" у Telegram