#

Оренда у зоні відчуження: для чого і чи законно (ФОТО)

09.02.2021 08:40
Оренда у зоні відчуження: для чого і чи законно (ФОТО)
Будинок на Кірова 13

Стало відомо, що у Чорнобилі пропонується в безкоштовне орендне користування двоповерховий будинок за адресою Кірова, 13

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "ТСН".

Двоповерховий будинок, який здають в оренду має площу 698,40 кв. м. Його планують здавати для комерційної діяльності, і тепер стало відомо, який офіс можна відкрити в цій будівлі.

Цей двоповерховий будинок ми здаємо виключно як об'єкт комерційної нерухомості. Наприклад, офіс або хостел. Оскільки в Чорнобиль постійно приїжджають туристи, він не буде використовуватися як постійне житло. Орендарі отримають спецдозвіл, і перебування в зоні відчуження буде чітко регламентовано, – розповіли в ЦОТІЗ.

Також зазначили, що нерухомість безкоштовно здається в оренду, щоб держпідприємство "Центр організаційно-технічного та інформаційного забезпечення управління зоною відчуження" не просило грошей у держави, а змогло самостійно отримувати кошти на подальші проекти і розвиток.

У повідомленні розповідають, що технічний стан об'єкта оренди – задовільний, а майно всередині може бути використано з будь-якого цільовим призначенням. Потенційний орендар повинен відповідати вимогам до лиця орендаря, визначеним статтею 4 Закону "Про оренду державного та комунального майна".

Нагадаємо, що кабінет Міністрів розробив стратегію запобігання ландшафтним пожежам та планує у Чорнобильській зоні відчуження створити окремий загін "Північна пуща" для оперативного реагування на пожежну небезпеку.

 


Читати "Моя Київщина" у Facebook