#

Ошукав українців на суму близько 150 тис. грн: поліція вручила підозру шахраю з Білої Церкви (ВІДЕО)

29.03.2024 17:17
Ошукав українців на суму близько 150 тис. грн: поліція вручила підозру шахраю з Білої Церкви (ВІДЕО)
Скріншот відео

Поліцейські Київщини повідомили про підозру шахраю, який ошукав людей по всій країні на суму близько 150 тисяч гривень

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу поліції Київщини.

Слідчі з’ясували, що чоловік з 2022 року скоїв низку шахрайств та "реалізовував" неіснуючі товари на одній з популярних платформ в Інтернет-мережі.

Відомо, що зловмисник публікував оголошення, де розміщував зображення та інформацію про товар, яку копіював з інших джерел. Під час спілкування з майбутніми жертвами фігурант детально вивчав характеристики товару та заздалегідь обмірковував причини реалізації своїх начебто товарів за привабливими цінами.

Також слід зазначити, що ділок спочатку дізнавався де проживає потенційний покупець, щоб місце проживання було віддалене. В подальшому, з метою уникнення зустрічей, пропонував безальтернативний спосіб передачі неіснуючого товару – відправку через поштові відділення.

Слідчі та оперативні підрозділи документували незаконні дії фігуранта та провели низку заходів, зокрема обшуків, щоб зібрати беззаперечні докази вчиненого кримінального правопорушення. 

Наразі поліцейські налічують майже 50 фактів шахрайських дій та розшукали відповідну кількість потерпілих на всій території України. Загальна сума, якою зловмисник незаконно заволодів, складає близько 150 тисяч гривень. Перекази коштів від потерпілих коливались від 500 до 11 тисяч гривень. 

Правоохоронці Білоцерківського районного управління поліції за процесуального керівництва Білоцерківської окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру за шахрайство, вчинене у великих розмірах (ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі від 3 до 8 років.

Нагадаємо, що киянин незаконно заволодів 104 га землі на Білоцерківщині.


Читати "Моя Київщина" у Telegram