#

Освітяни Бородянщини відвідали Литву

24.07.2023 11:40
Освітяни Бородянщини відвідали Литву
Фото з місця подій

З 18 до 21 липня тривав візит делегації освітян Бородянщини до Вільнюса

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис каналу "Бородянка Інформаційна".

Перед освітянами виступив начальник відділу стратегічного планування Міністерства освіти, науки і спорту Литовської Республіки. Він представив Презентацію системи освіти Литви. 

Далі відбулась зустріч з командою EDU Vilnius. Делегація дізналася про діяльність, проєкти, ініціативи, які здійснює Edu Vilnius. В свою чергу начальниця відділу освіти Наталія Новікова розповіла про життя Бородянської громади в цілому та особливості функціонування закладів освіти зокрема. Обмін досвідом, свіжі ідеї, відповіді на важливі питання - діалог з литовськими колегами однозначно зачепив кожного.

Українські освітяни також відвідали Освітній простір "Гравітація". Це приватна школа, педагоги й учні якої евакуювалися з Харкова майже у повному складі до Вільнюса ще з перших днів повномасштабного вторгнення. Директорка закладу Катерина Стрельченко радо зустрічала земляків, щиро ділилась думками та враженнями від роботи у Вільнюсі, дружньої підтримки жителів Литви. Вона провела екскурсію по школі, розповіла про інтеграцію програм, особливості функціонування освітньої установи в нинішніх умовах. 

21 липня був проведений підсумковий урок-екскурсія визначними місцями Вільнюса. Лектор, Вітаутас Толейкіс, дуже цікаво, розгорнуто й емоційно ознайомив гостей з пам'ятками старого міста, їх історією та легендами. 

Нагадаємо, що 10-денний інтенсив "Літня Академія" для учнів 6-11 класів проведуть в Ірпені.

Читати "Моя Київщина" у Telegram