#

Отримання $5 млрд компенсації за втрачені активи Групи Нафтогаз у Криму у фокусі нашої роботи, – Чернишов

16.05.2023 18:20
Отримання $5 млрд компенсації за втрачені активи Групи Нафтогаз у Криму у фокусі нашої роботи,  – Чернишов
Олексій Чернишов

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов говорив із очільником Бюджетного комітету Сенату США Шелдоном Вайтгаусом щодо отримання $5 млрд компенсації за втрачені активи Нафтогазу у Криму


Про це повідомляє інформаційний портал Моя Київщина з  покликанням на пресслужбу НАК "Нафтогаз України".

Примусове виконання нещодавнього рішення арбітражу в Гаазі обговорили під час онлайн-зустрічі з Шелдоном Вайтгаусом, очільником Бюджетного комітету Сенату США. Спільний план дій — тема нашої наступної зустрічі вже в Вашингтоні, – зазначив Олексій Чернишов.

У межах зустрічі також йшлося про трансформацію Нафтогазу з класичної нафтогазової компанії в енергетичну компанію широкого профілю.

Україна має значний потенціал зеленої енергетики, розвивати який ми плануємо навіть попри війну. Працюватимемо над втіленням домовленостей у життя, – додав Олексій Чернишов.

Нагадуємо, що 12 квітня 2023 року Арбітражний трибунал при Постійній палаті Третейського суду в Гаазі зобов’язав росію сплатити $5 млрд компенсації за збитки та втрачене майно Нафтогазу в Криму. 

19 квітня 2023 року провідна міжнародна юридична фірма Covington & Burling LLP представила стратегію примусового стягнення з росії зазначеної компенсації. Відповідна зустріч відбулась у Вашингтоні (США).


Читати "Моя Київщина" у Telegram