#

Парафіяни Свято-Троїцької церкви в Ірпені домоглися свого: церква переходить до ПЦУ

26.10.2023 08:30
Парафіяни Свято-Троїцької церкви в Ірпені домоглися свого: церква переходить до ПЦУ
Фото з мережі інтернет

Центральний храм Ірпінської громади – Свято-Троїцька церква – перейде до Православної Церкви України

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на телеграм-канал мера Ірпеня Олександра Маркушина.

Відповідне рішення громада прийняла вчора, 25 жовтня, під час відкритих зборів, що відбулися у приміщенні Ірпінської міської ради. Участь у зборах взяли понад три сотні людей, і майже усі проголосували одностайно.

Центральна Свято-Троїцька церква є одним з найбільших та найстаріших храмів Ірпеня і питання про перехід її до Православної Церкви України активно піднімалося громадянами та священниками міста ще з весни минулого року. Мер міста Олександр Маркушин стверджує, що відповідні звернення надходили до нього неодноразово, були також дзвінки на гарячу лінію, запити на урядову гарячу лінію з проханням змінити приналежність парафії.

Перехід храму до ПЦУ буде повністю завершений після реєстрації нового статуту парафії в КОВА. Після цього Предстоятель ПЦУ Митрополит Київський і всієї України Епіфаній призначить настоятеля храму. Зараз тимчасово посаду голови парафії обіймає протоієрей Ярослав Ящук.

Нагадаємо, що за розпорядженням голови Київської ОВА Руслана Кравченка в Ірпінській громаді посилюють безпеку об’єктів критичної інфраструктури

Читати "Моя Київщина" у Telegram