#

Парламент ратифікував угоду, за якою Біла Церква отримає 30 тролейбусів

17.02.2022 14:40
Парламент ратифікував угоду, за якою Біла Церква отримає 30 тролейбусів
Фото з мережі інтернет

Верховна Рада схвалила ратифікацію угоди "Міський громадський транспорт II", яка, серед іншого, передбачає закупівлю 30 тролейбусів для Білої Церкви

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку начальника КП БМР “Тролейбусне управління” Володимира Вахнія у Facebook.

Тролейбуси закуплять за рахунок позики від Європейського інвестиційного банку на 22 млн євро. У проєкті задіяні 18 міст, серед яких і Біла Церква. 

Транспорт на кошти позики мають оновити і зробити більш екологічним. У Білій Церкві в межах проєкту планують закупити тролейбуси на суму 6,5 млн євро та відремонтувати контактну мережу за 1,5 млн євро. Загалом, планується закупити 30 тролейбусів.

Окрім Білої Церкви, учасниками проєкту стали: Сєвєродонецьк, Вінниця, Ужгород, Черкаси, Кременчук, Біла Церква, Мелітополь, Кам’янське, Хмельницький, Тернопіль, Кривий Ріг, Дніпро, Луцьк, Запоріжжя, Львів, Полтава, Одеса, Чернівці та інші.

Нагадаємо, що спортсмен із Білої Церкви здобув бронзову медаль чемпіонату Європи з бразильського джиу-джитсу, який стартував в Римі 15 лютого.

Читати "Моя Київщина" у Telegram