#

Парламент схвалив створення Національного військового кладовища у селі Гатне

11.12.2023 10:00
Парламент схвалив створення Національного військового кладовища у селі Гатне
Фото з мережі інтернет

Верховна Рада затвердила ймовірне розташування Національного військового меморіального кладовища  в селі Гатному Фастівського району 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на LB.ua.

Ухвалення відповідного законопроєкту №10289 у цілому підтримали 303 народні депутати. У документі не вказане місце розташування НВМК, однак нардеп Ярослав Железняк зазначив, що "по факту, за інформацією від урядовців, це буде Гатне". 

Раніше рішення будувати Національне військове меморіальне кладовище було ухвалене весною 2023-го. Тоді Київрада виділила земельну ділянку для розташування меморіального військового кладовища у Биківні, але згодом рішення змінили. Рідні загиблих військових цим не дуже задоволені.

Голова асоціації родин загиблих захисників України "Серце нАЗОВні" Віра Литвиненко зазначила:

Тиждень тому ми дізналися, що Биківня – це надто престижно для наших синів. Що ми маємо на сьогодні? Нічого. Будівництво не почалося, закон не підписаний президентом. Нам плюнули в обличчя. Нам запропонували знову ходити по колу, чекати, поки розробляється новий законопроєкт, підпише президент і проведуть дослідження. Ми все це вже чули.

Нагадаємо, що 16 листопада у Білій Церкві відбулося обговорення тарифів на ритуальні послуги, які пропонують змінити з наступного року.

Читати "Моя Київщина" у Telegram