#

Парламентський комітет з питань свободи слова очолить депутат Ярослав Юрчишин

10.12.2023 14:48
Парламентський комітет з питань свободи слова очолить депутат Ярослав Юрчишин
Ярослав Юрчишин

Парламент голосами 247-ми депутатів обрав головою комітету з питань свободи слова представника фракції "Голос" Ярослава Юрчишина

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на LB.ua.

За словами депутата від фракції "Європейська Солідарність" Ірини Геращенко, на погоджувальній раді було запропоновано винести на порядок денний постанову фракції "ЄС" про призначення головою комітету свободи слова  нардепа Павленка. Однак парламент підтримав Ярослава Юрчишина від фракції "Голосу".

Призначення Юрчишина прокоментував колега по фракції Ярослав Железняк:

Рада призначила мого колегу по фракції Ярослава Юрчишина Головою Комітету ВРУ з питань свободи слова.Таким чином, в цьому потужному Комітеті вже чотири члени: голова - Юрчишин, заступник - Брагар, секретар - Швець. Ну і простий член - Шуфрич… але він поки ходити на засідання не зможе.

Сам Ярослав Юрчишин окреслив пріоритети в роботі Комітету:

Відразу хочу визначити найбільш пріоритетні напрями в роботі. Більше свободи та менше перешкод у журналістській діяльності. Напади на журналістів, спроби затулити камери під час зйомок, погрози тощо вважаю категорично неприпустимими. У межах своєї компетенції я буду відстоювати права медійників на доступ до інформації. 
Журналісти в полоні. Окупанти беруть у полон людей, які не тримали в руках зброї. Пріоритет — докласти зусиль, аби звільнити наших медійників з російського полону.
Перешкоджання фейкам. Ви не раз чули про поширення неправдивої інформації від анонімних телеграм-каналів. СБУ вже викривала цілі мережі, що працювали на ворожі спецслужби. Моя особиста порада: довіряйте тільки офіційним джерелам комунікації та ЗМІ з хорошою репутацією, яку вони вибудовували роками. А з Міністерством освіти планую пропрацювати питання курсу меідаграмотності. Бо критичне мислення найкращий захисник від фейків та роспропаганди.

Нагадаємо, що депутат КОР Станіслав Семергей просить голову партії "Слуга народу" Олену Шуляк відсторонити народного депутата, першого заступника голови фракції "Слуги народу" Андрія Мотовиловця від посади.

Читати "Моя Київщина" у Facebook