#

Партія "Слуга народу" попросила зняти з розгляду проєкт про зменшення районів в Україні

15.07.2020 15:20
Партія "Слуга народу" попросила зняти з розгляду проєкт про зменшення районів в Україні
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 15 липня, на прохання фракції "Слуга народу" Верховна Рада зняла з розгляду  проєкт постанови про зменшення у чотири рази кількості районів в Україні

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Українська Правда".

Проєкт постанови №3650 "Про утворення та ліквідацію районів" вніс в Раду Кабінет міністрів. Ним пропонується наново поділити Україну на райони, скоротивши їх кількість з 490 до 129.

Варто зазначити, що раніше уряд 12 червня вирішив створити в Україні 129 районів замість 490 існуючих. Прем'єр Денис Шмигаль пояснив, що існуючий районний поділ був утворений ще в СРСР, і він не відповідає сучасним стандартам адміністративно-територіального поділу на субрегіональному рівні, "тому треба наводити порядок".

Голова уряду навів приклад, що є райони, де проживає 5 тисяч людей, і є райони, де проживає 180 тисяч людей. Це викликає великі перекоси у субвенціях, дотаціях. Відповідальність у таких районах однакова, а навантаження різне.

Нагадаємо, що 15 липня народні депутати проголосували за проєкт постанови про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році на 25 жовтня.

Читати "Моя Київщина" у Facebook