#

Партії "Європейська Солідарність" блокують банківські рахунки перед виборами

09.10.2020 08:05
Партії "Європейська Солідарність" блокують банківські рахунки перед виборами
Фото з мережі Інтернет

У штабі "Європейської Солідарності" на Київщині повідомили, що партійні рахунки блокуються за вказівкою представників президента, тому немає можливості для законного фінансування агітації 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Європейська Солідарність" у Facebook.

Так, за вказівкою влади повністю підконтрольний їй "ПриватБанк" незаконно заблокував кошти, виділені партією на ведення виборчої кампанії. 5 жовтня з центрального рахунку "Європейської Солідарності" було здійснено перерахунок коштів на рахунки регіональних партійних структур. Але без жодних підстав вони були заблоковані працівниками "ПриватБанку". Таким чином, незаконно втручаючись у виборчий процес, влада руками підконтрольного їй "ПриватБанку" повністю заблокувала фінансування виборчої кампанії нашої партії в регіонах, зокрема, оплату реклами на телебаченні, - йдеться у повідомленні.
У пості зазначено, що "Європейська Солідарність" виконує вимоги законодавства щодо фінансування політичних партій та використовує кошти, які пройшли перевірку в НАЗК і були отримані в якості компенсації після парламентських виборів 2019 року. Саме НАЗК має виключне право перевіряти прозорість партійного фінансування. Тому розцінюємо грубе втручання ПриватБанку у виборчий процес як виконання злочинної вказівки Банкової у боротьбі з опозицією.
"Європейська Солідарність" вимагає від Зеленського припинити перетворювати вибори на фарс та використовувати банківську систему як інструмент у боротьбі з опозицією, - зазначено у дописі.
Представники партії вимагають від правоохоронних органів та керівництва Національного банку України зупинити тиск і провести розслідування щодо свідомого перешкоджання працівниками "ПрибатБанку" ведення виборчого процесу в Україні. Відповідні матеріали щодо грубого порушення владою України виборчого законодавства було передано міжнародним організаціям та спостерігачам, які працюють в Україні.
Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: