#

Патріарху Варфоломію в Броварах хочуть присвоїти звання "Почесний громадянин міста"

13.05.2023 14:20
Патріарху Варфоломію в Броварах хочуть присвоїти звання "Почесний громадянин міста"
Вселенський Патріарх Варфоломій

У Броварах депутати мають розглянути на найближчій сесії міської ради 25 травня питання присвоєння звання "Почесний громадянин Броварської міської територіальної громади" Архиєпископу Константинополя – Нового Риму і Вселенському Патріарху Варфоломію

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на Трибуна – Бровари.

24 березня цього року в Броварах із робочим візитом перебував предстоятель Православної церкви України Епіфаній. Він і передав меру міста Ігорю Сапожку листа щодо представлення до звання "Почесний громадянин Броварської міської територіальної громади" Варфоломія.

Варфоломій – доктор канонічного права. Вчився у відомих університетах Європи: Папський Григоріанський університет, Мюнхенський університет, Екуменічний інститут Босе та Папський східний інститут. Він володіє 8 мовами: грецькою, турецькою, англійською, французькою, німецькою, іспанською, італійською та латиною. Варфоломій найдовше з усіх Константинопольських патріархів керує Вселенською церквою – 29 років і 4 місяці. Він другий зі всіх Вселенських патріархів, що видав два томоси про автокефалію. Один у 1998 році – Церкві Чеських земель та Словаччини, а другий у 2019 році – Православній церкві України. Варфоломій відомий у Європі як "Зелений патріарх", тому що став першим серед релігійних лідерів захисником навколишнього середовища.

У листопаді 2021 року звання почесного громадянина міста Вселенському Патріарху Варфоломію присвоїла  Івано-Франківська міська рада.

На сьогодні звання "Почесний громадянин Броварської міської територіальної громади" мають 29 громадян. Вперше це звання присвоєно 14 вересня 1967 року Степану Якимовичу Красовському – учаснику Першої та Другої світових війн. Крайнє присвоєння звання відбулося 4 червня 2020 року українській дисидентці, письменниці, видавчині, краєзнавиці, науковій співробітниці Броварського краєзнавчого музею Марії Григорівні Овдієнко.

Нагадаємо, що у Требухові відкрили виставку "Мати, її величність, у її обіймах вічність".

Читати "Моя Київщина" у Telegram