#

Патрульних Білої Церкви підозрюють у перевищенні владних повноважень, - ЗМІ

13.07.2023 20:20
Патрульних Білої Церкви підозрюють у перевищенні владних повноважень, - ЗМІ
Фото з мережі інтернет

Чотирьох співробітників патрульної поліції в Білій Церкві підозрюють у перевищенні владних повноважень у перші дні повномасштабного вторгнення

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на 368.media.

Про порушення журналісти дізналися з матеріалів справи за  ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 365 КК. Інцидент стався на стаціонарному блокпості в місті Біла Церква СП-020 увечері 25 лютого 2022 року. Поліцейські зупинили Renault Master з двома чоловіками для перевірки транспортного засобу та пасажирів на предмет причетності до діяльності диверсійно-розвідувальних груп та перевезення заборонених речей.

Водій дав патрульним документи, а пасажир не встиг зробити це. На думку патрульних, чоловік був занадто повільний. Вони наказали громадянину негайно вийти із автомобіля, після чого без попередження про застосування фізичної сили та спеціальних засобів витягли чоловіка із салону. Постраждалого поклали на землю обличчям донизу.

Водію також висунули вимогу вийти з машини і, не чекаючи, силоміць вивели його назовні. Постраждалого також поклали  на землю обличчям донизу та змусили його залишатися поряд із працівниками поліції. Командир роти та один з інспекторів надягнули на затриманих кайданки.

Після цього поліцейські били затриманих руками та ногами в область тулуба, ніг та голови. Під час обшуку в людей нічого не виявили і доправили до Білоцерківського райуправління поліції. На місці заступник начальника управління виявив відсутність законних підстав затримання останніх та поновив їх права.

Патрульним повідомили про підозри за ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 365 КК. Їх відсторонили від виконання обов’язків.

Нагадаємо, що патрульні Білої Церкви задокументували 8 водіїв з ознаками сп’яніння.

Читати "Моя Київщина" у Telegram