#

Передмістя Києва потрапило у "помаранчевий рівень" коронавірусної небезпеки

23.08.2020 14:15
Передмістя Києва потрапило у "помаранчевий рівень" коронавірусної небезпеки
Фото з мережі Інтернет

У п’ятницю, 21 серпня, для Києво-Святошинського району Київської області було встановлено "помаранчевий" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу КОДА.

Зазначимо, що "жовтий" рівень встановлено в містах Бориспіль, Бровари, Буча, Переяслав, Фастів та у Бориспільському, Васильківському, Макарівському, Фастівському районах. Рішення про це було прийняте на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням Василя Володіна.

Такі заходи доводиться вживати через значне збільшення хворих на коронавірус у зазначених населених пунктах. Наразі маємо чітко відпрацювати механізм для уникнення негативних наслідків та подальшого поширення хвороби, – зазначив голова області.

На території решти районів, міст обласного значення та ОТГ Київської області застосовуються протиепідемічні заходи, передбачені для "зеленого" рівня епідемічної небезпеки.

Члени комісії обговорили подальшу підготовку до другої хвилі епідемії, яку очікують з приходом осіннього періоду, сприятливого для респіраторних захворювань. Наразі лікарні області повністю забезпечені засобами особистого захисту, готуються лікарні другої черги для прийому інфікованих хворих, продовжують забезпечення киснем, в тому числі замовляють концентратори та генератори кисню для хворих з ускладненнями.

Також учасники засідання обговорили заходи забезпечення громадського порядку та інші питання пов‘язані з життєдіяльністю регіону під час епідемічних обмежень.

Нагадаємо, що за даними Центру громадського здоров'я станом на 21 серпня поточного року на Київщині зафіксували 4805 випадків захворювання на COVID-19.

Читати "Моя Київщина" у Facebook