#

Переміг люстрацію: експроректор Ірпінського університету ДФС очолив Одеську митницю

27.08.2020 17:43
Переміг люстрацію: експроректор Ірпінського університету ДФС очолив Одеську митницю
Денис Пудрик

Учора, 26 серпня, колишній проректор Національного університету державної фіскальної служби України Денис Пудрик став головою Одеської митниці

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Громадське", Денис Пудрик має три вищі освіти (менеджмент зовнішньоекономічної діяльності, держуправлння, юриспруденція) і ступінь кандидата економічних наук.

Свою кар’єру в митних органах Пудрик почав ще в студентські роки: коли йому було 21, влаштувався інспектором у Донецький аеропорт. Відтоді аж до 2014 року встиг попрацювати в Донбаській, Маріупольській, Східній, Бердянській, Кримській, Чернігівській, Львівській та Луганській митницях, більшість із яких очолював.

У травні 2014 року Пудрика звільнили з Кримської митниці. Оскільки він зробив це не за власним бажанням, то підпадав під дію закону про люстрацію. Це й стало підставою його люстрації в 2015-му – тоді чиновник очолював Кіровоградську митницю.

У 2019 році Пудрик оскаржив своє звільнення в Окружному адміністративному суді Києва. І не лише домігся поновлення на посаді, а й отримав майже 700 тис грн компенсації за вимушений прогул.

У червні 2020 року Денис Пудрик став заступником очільника Одеської митниці – дванадцятої в його кар’єрі. У липні міністр фінансів Сергій Марченко погодив його кандидатуру на посаду виконувача обов’язків керівника. Варто додати, що з літа 2019-го Пудрик працює проректором у Державному університеті фіскальної служби України.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: