#

Переяслав представить на обласному конкурсі дідухів "Дерево українського народу"

11.12.2023 21:00
Переяслав представить на обласному конкурсі дідухів "Дерево українського народу"
Фото з місця події

Одна з робіт, що взяли участь у переяславській виставці дідухів, представить громаду на конкурсі-ярмарку Київського обласного центру народної творчості

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на Інформатор.

11 грудня у другому корпусі Переяславського центру культури та мистецтв відкрили виставку дідухів. На ній представили десять творчих виробів зі всієї Переяславської громади. Виставка триватиме до Різдва 25 грудня. Робота художниці Євгенії Демченко представить Переяславську громаду на конкурсі-ярмарку Київського обласного центру народної творчості.

Директорка Центру культури та мистецтв Людмила Бездольна розповіла, що Київський обласний центр народної творчості запропонував взяти участь у конкурсі на найкращого дідуха серед громад Київщини. Його проведуть 21 грудня:

Запропонувала художниці Євгенії Демченко зробити виріб, аби гідно представити Переяславщину. Хотілося чимось здивувати. На підставі цього виникла ідея створити виставку дідухів саме з нашої громади. Можливо, вона буде проходити кожного року.


Тож на обласний конкурс відправлять дідуха "Дерево українського народу", який виготовила художниця Переяславського центру культури та мистецтв Євгенія Демченко. Авторка розповіла, що її робота зображує дерево життя та дім:

Стовбур дерева життя – це сучасність. Він як Україна сьогодні, як наш дім, наша земля. Гілки символізують майбутнє – дітей, внуків. Квіти та плоди – це наші нащадки. А коріння так само, як у дідухів, відображають предків, пращурів. Вся композиція символізує нескінченність нашого роду, що Україна була, є і буде.

Нагадаємо, що 7 грудня у Переяславському центрі культури та мистецтв провели урочистості з нагоди Дня Збройних сил України, який відзначали 6 грудня.

Читати "Моя Київщина" у Facebook