#

Переяславська станція екстреної медичної допомоги отримала три нові санітарні автомобілі (ФОТО)

12.01.2021 16:00
Переяславська станція екстреної медичної допомоги отримала три нові санітарні автомобілі (ФОТО)
Фото з місця події

Переяслав-Хмельницька станція ЕМД отримала три спеціалізовані автомобілі Citroen Jumper

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Переяслав City".

Напередодні Різдва Київський обласний центр екстреної медичної допомоги (ЕМД) отримав 20 нових автомобілів Citroen Jumper. Спеціалізований медичний транспорт закупили за кошти НСЗУ.

Вартість кожної автівки становить майже 2 млн грн. Про це зазначив голова Київської облдержадміністрації Василь Володін, вручаючи сертифікати на транспорт керівникам шести станцій екстреної медичної допомоги Київщини.

У цьому числі є й Переяслав-Хмельницька станція ЕМД. Її медичні бригади обслуговують не тільки жителів Переяславщини, а й Згурівки, Яготина, Баришівки, п'яти сіл Бориспільського та шести Броварського районів. (Це території до укрупнення районів). Загалом близько 170 тисяч населення. Для цього працюють підстанція в Березані та пункти базування в Баришівці, Яготині, Згурівці, Студениках і Перемозі.

Наразі автопарк Переяслав-Хмельницької станції ЕМД поповнився трьома санітарними автомобілями. Вони оснащені засобами для мобільного транспортування, моніторингу стану пацієнта на догоспітальному етапі, а також всім необхідним для надання медичної допомоги в невідкладних станах.

Це основна комплектація карет швидкої допомоги класу В, які є в користуванні нашої служби. Коли в 2017 році формувалася структура екстреної медичної допомоги і створили нашу станцію, ми отримали один автомобіль вищого класу С, що був устаткований апаратом ШВЛ. Він зараз базується в Переяславі і виїжджає на виклики нарівні з іншими бригадами. Ще один автомобіль у пункті базування в Баришівці також додатково обладнаний переносним апаратом ШВЛ, – коментує начальник Переяслав-Хмельницької станції ЕМД Мирослав Демків.

Мирослав Михайлович зауважує, що оновленню колектив дуже радий, адже нова автівка – це завжди краще й надійніше старої.

Виконувати вимоги роботи служби екстреної допомоги і доїжджати на місце виклику за 10-20 хвилин в наших реаліях складно. Навіть ідеальними дорогами доїхати з Переяслава до Чопилок неможливо – туди 45 кілометрів тільки до початку села. Тож наша служба потребує не тільки технічного оновлення, якісних доріг, а й організаційного поліпшення. Зокрема, досі не у всіх селах є таблички з назвами вулиць та нумерацією будинків, – зауважує Мирослав Демків.

Нагадаємо, що в селі Козлів 17-річний хлопець завів дівчину в кущі, де вдарив її, а потім зґвалтував.


Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: