#

Перша леді Олена Зеленська взяла участь у міжнародній конференції "United for Justice: Bucha – The Hague" у Бучі (ФОТО)

31.03.2023 21:10
Перша леді Олена Зеленська взяла участь у міжнародній конференції  "United for Justice: Bucha – The Hague" у Бучі (ФОТО)
Фото з місця події

Перша леді Олена Зеленська взяла участь у конференції "United for Justice: Bucha – The Hague" ("Об’єднані заради справедливості: Буча – Гаага") ,на якій було вирішено покарати усіх винних за звірства в Бучі та Україні

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Бучанська міська рада" у Facebook.

Олена Зеленська, провідні правники з різних країн, експерти з міжнародного права, генеральні прокурори, представники законодавчої та виконавчої влади, а також дипломати взяли участь у конференції "United for Justice: Bucha - The Hague", метою якої було знайти шляхи притягнення до відповідальності всіх винних у звірствах, які відбулися в Бучі та інших містах України.

Рік тому Сили Оборони України звільнили Бучу. Тоді всі ми вперше побачили свідчення безпрецедентних масштабів звірств ворога. Ми не зупинимося, доки всі організатори та виконавці військових злочинів не отримають вироки.

 – наголосив генпрокурор України Андрій Костін.

Конференцію вже називають "юридичним Рамштайном", який має на меті об'єднати зусилля у притягненні до відповідальності всіх осіб, які звинувачуються у скоєнні міжнародних злочинів проти України.

Слово "Буча" має означати не лише трагедію, а й невідворотність покарання. Це важливо не лише для постраждалих і не лише для України. Це важливо для світу. Щоб вбивства мирних людей у світі не стали нормою. Щоб жодному диктатору не спало на думку повторити десь геноцид.

 – наголосила пані Зеленська.

Нагадаємо, що  Президент разом з лідерами іноземних держав ушанували пам’ять загиблих жителів Бучі.


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: