#

Перший проректор КНУБА організував систему поборів серед студентів та викладачів

05.10.2023 17:50
Перший проректор КНУБА організував систему поборів серед студентів та викладачів
КНУБА

До редакції МК звернулись група деканів та викладачів Київського національного університету будівництва і архітектури (КНУБА), щодо пошуку справедливості від свавілля організованого в університеті першим проректором Чернишовим Денисом

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

У зв’язку з тим що у ректора університету Кулікова П. М. завершується термін перебування в посада, а Чернишов мріє стати ректором, на цьому тлі він розгорнув активну діяльність з поливу брудом всіх, хто може стати на його шляху, не зважаючи на моральні принципи.

Зі слів небайдужих представників так званої опозиції, йому є за що боротись, корупція і хабарництво під його протекторатом достигла свого апогею. Даниною обкладені всі, починаючи з прибиральниць та закінчуючи світил будівництва і архітектури України, які за висновки, свідоцтва повинні давати відкати. Суми відкатів іноді перевищують десятки тисяч доларів США.

Небайдужі припускають, що у зв’язку з науковою і професійною діяльністю ректор не знає про «дєлішки» «Чорного кардинала», але в такий складний час для країни займатись науковим мародерством неприпустимо, тому звертають увагу, що потрібно згуртувати наукове середовище, небайдужих громадських діячів та витравити з дружнього колективу університету цю погану вівцю.

Також вони наводять масу фактів зловживань з боку Ченишова Д. О., наприклад хамське спілкування з деканами, викладачами де від допускає вислови принижаючи людську честь і гідність, нецензурну лайку в їх адрес. Розподіл грантів серед «своїх», які надають відкати, преміювання їх же, у деяких заробітна плата сягає 150-200 тисяч гривень, в той час коли звичайні викладачі отримують по 10 тисяч гривен ставку. Здача в безоплатну оренду приміщень КНУБА «своїм» фірмам, які спеціалізуються на видачі свідотств і сертифікатів, які крім офіційних платежів за навчання, встановили тарифи хабарів від 1 тисячі до 7 тисяч доларів США. Також «Чорний кардинал» налагодив схему по навчанню аспірантів та іноземних студентів, де суми хабарів сягають до 10 тисяч доларів США за кожну людину.

Житель Борисполя, який зараз є студентом КНУБА, повідомив МК:

Слухаючи представників наукової ради, волосся стає дибки, здавалось, що це пережитки радянського союзу, лихих дев’яностих, але ні - цей корупційних артефакт в їхньому університеті має прізвище Чернишов Д.О., Аксельрод Р.Б., Шпак А.В. Сподіваюсь що викладена інформація реалізується в кримінальних справах ДБР чи СБУ, тому що як наші воїни утилізують русню на полях відважних битв, ми в цивільному житті повинні викоріняти цю «гідру» корупцію. Слава Україні, смерть ворогам!

Нагадаємо, що поліція Київської області пояснила, як не стати жертвою шахраїв, які розсилають рекламні повідомлення про виплати грошової допомоги.

Читати "Моя Київщина" у Telegram